Evolutia H5N8 in sudul Federatiei Ruse si riscul aparitiei in Europa

SERVICIUL CONTROL OFICIAL SANATATE SI BUNASTARE ANIMALA

Catre toate Unitatiile Administrativ Teritoriale de pe raza judetului Brasov, toate cabinetele medical veterinare individuale de libera practica concesionare de pe raza judetului Brasov, toate circumscriptiile sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale de pe raza judetului Brasov.

Subiect: Notificare situatie epidemiologica internationala privind evolutia influenteti aviare de inalta patogenitate H5N8 si riscul aparitiei in Europa a acestui virus.

Prin prezenta, va comunicam mesajul de alerta al Directoratului de Sanatate Animala din cadrul FAO privind riscula aparitiei in Europa a gripei aviare inalt patogena H5N8 la pasarile domestice si salbatice receptionat prin nota de _ serviciu ANSVSA nr. 27137/16.10.2020. Astfel datorita circulatiei actuale a virusului_gripal aviar H5N8 inalt patogen in sudul Federatiei Ruse, in Georgia si_ in Kazakhstan, FAO recomanda tarilor europene sa fie in alerta si sa se asigure ca mijloacele de prevenire, de detectie timpurie, de diagnostic si de interventie in focare de boala sunt functionale.