Cursuri de formare profesională destinate persoanelor care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL)

Pentru a veni în sprijinul gospodăriilor din zona rurală, Agenția Națională a Zonei Montane
va organiza, în perioada următoare, cursuri de formare profesională pentru persoanele care
doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL).

Punctele gastronomice locale = unităţi reprezentate de bucătăriile particulare din
incinta locuinţelor din mediul rural, unde se prepară şi servesc produse culinare, după reţete
specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane;
produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderenţă din producţia
primară de la nivelul exploataţiei proprii, precum şi de la producătorii locali sau din unităţi
autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor (Ordin 111/2008 ANSVSA, Anexa I, cap. II, lit.m) ).

Cursurile sunt gratuite și se organizează la cererea unui număr de minimum 10 cursanți.
Acestea se derulează pe parcursul a 4 zile, au o durată de 24 ore și sunt finalizate cu
acordarea unui atestat de participare.

Modul de organizare: cu prezență fizică la sala de curs sau în sistem online, în funcție de
organizarea grupelor, locațiile solicitanților și evoluția pandemiei.

Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele:
– copie după cartea de identitate/buletin a solicitantului;
– cerere tip de înscriere;
– fișa personală a solicitantului.
Formularele „Cerere tip” și „Fișa solicitantului” pot fi descărcate de pe site-ul Agenției
Naționale a Zonei Montane de la următoarea adresă: http://azm.gov.ro/informatii-de-interespublic/formulare-tip-inscriere-cursuri-de-formare-profesionala/

Persoanele interesate se pot înscrie:
– direct la sediul instituției din Vatra Dornei, Str. Runc, nr. 23, județul Suceava;
– prin e-mail la adresa: formare.profesională@azm.gov.ro sau
– la numărul de telefon: 0230/375.036, interior 18.

Click pe fișierul PDF pentru mai multe informații

Ghid de bune practici de igienă și producție culinară – Punct Gastronomic Local
Click  pentru a vizualiza documentul complet în format PDF

Îndrumar de bune practici – Punct Gastronomic Local
Click  pentru a vizualiza documentul complet în format PDF

Broșură ANSVSA – Punct Gastronomic Local
Click  pentru a vizualiza documentul complet în format PDF

Broșură Produs Montan
Click  pentru a vizualiza documentul complet în format PDF