Proiect de Informare a cetăţenilor în calitatea lor de plătitori de taxe

Info Cons deruleaza Proiectul Investeste in oameni! Fondul Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, titlul Proiectului „S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil”, pentru sprijinirea si informarea corecta a consumatorilor in calitatea lor de cetateni de produse si servicii punand la dispozitie sectiunea de InfoUtile.

Pentru institutii publice centrale, locale cat si pentru alte tipuri de entitati juridice InfoCons a creat sectiunea – InfoUtile – Telefoane utile – www.TelefonulConsumatorilor-InfoUtil.InfoCons.ro, sectiune prin care cetatenii au la dispozitie placute cu telefoanele obligatoriu de afisat pentru spatiile publice si totodata informari pe segmentul protectiei consumatorilor si protectiei cetateanului in vederea atingerii obiectivelor de informare corecta, transparenta si independenta, acestia putand sa isi descarce aceste materiale atat pentru afisarea in spatiile publice cat si pentru postarea pe paginile web.

De asemenea in contextul actual, cooperarea dintre aparatul institutional si societatea civila este o conditie sine qua non pentru asigurarea unui echilibru intre aspectele sociale, economice si elementele capitalului natural, avand ca finalitate consolidarea legitimitatii democratiei statale in peisajul european.

Totodata, dorim ca dezvoltarea acestui parteneriat sa fie reciproc avantajoasa din perspectiva informarii cetateanului cu privire la drepturile si obligatiile pe care acesta le are in calitatea sa de consumator de servicii publice, in conformitate cu prevederile comunitare.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamen-tală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, in-dependentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021/9615!*